Стефан Янев: Ще започнем с конкретни решения, които засягат живота на хората тук и сега
Секция: ПОЛИТИКА
28 Март 2023 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев:  Ще започнем с конкретни решения, които засягат живота на хората тук и сега

/КРОСС/ В следващия парламент ще започнем с конкретни решения и законодателни инициативи, които засягат живота на българите тук и сега – ограничаването на икономическата криза, социалните теми като здравеопазване, образование. Например, здравеопазването трябва да бъде фокусирано върху пациента, образованието – върху ученика. Това каза лидерът на партия Български възход Стефан Янев на при срещата си с поддръжници на партията в Пазарджик и Смолян.

„Ние сме в състояние да водим разговор с всеки, но бъдещите ни действия и коалиции няма да бъдат на всяка цена. Ще работим за това българските граждани да се чувстват, че живеят в сигурна в България, че работят в среда, в която всеки ще може да развива таланта си, да развива това, което иска за себе си, за семейството си и за близките си“, добави още Янев.

Състоянието на сектора „Сигурност“ Стефан Янев коментира така: „Българската армия не е финансирана регулярно в последните 18 години, няма системни инвестиции в модернизация. Това, че все още имаме отбранителна способност, се дължи на желанието, ентусиазма и сърцатата работа на мъжете и жените в униформа. Нужни са и инвестиции в МВР – изграждане на служба „Гранична полиция“ на регионален принцип, защото работата й е свързана с граничните региони. Трябва да престане охраняването на границата на „ротационен принцип“ и с командироване на служители. Това не е ефективно.“