Имерсивният спектакъл "НЕОТОПИЯ" провокира сетивата ни на територията на УАСГ
Секция: КУЛТУРА
28 Март 2023 16:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Имерсивният спектакъл "НЕОТОПИЯ" провокира сетивата ни  на територията на УАСГ

/КРОСС/ Театър на сетивата София отправя провокация към всички любители на нестандартните артистични форми и силни емоционални преживявания с най-новата си творба:

“НЕОТОПИЯ” е интерактивен и имерсивен спектакъл, създаден по методите на театъра на сетивния лабиринт. Това е артистично - изследователски проект, който продължава и развива нататък наратива за “НЕОнавтите” - учени-артисти, които провеждат своите поетични изследвания в полето на НЕОбяснимото, НЕОпределеното, НЕОграниченoто и НЕОбозначеното на картите.

В него зрителят приема ролята на главно действащо лице в едно вълнуващо индивидуално пътуване в дебрите на вътрешния свят, в който се изострят всички сетива на една напълно нова територия, отвоювана чрез интуицията и въображението от полето на абсолютната потенциалност.

Спектакълът „НЕОТОПИЯ“, случващ се в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) изследва колкото темата за емоционалната архитектура, толкова и за архитектурата на емоциите. Как се създава спектакъл-сграда, чиито основни градивни елементи са емоциите? Може ли такава архитектура да диша и танцува? Кои са архитектите на този НЕОнавтски свят? Какви са принципите, заложени в неговото изграждане и как концепцията за НЕОтопията може да въздейства на този процес? На тези и още въпроси се търсят отговори в процеса на създаване и представяне на изследователския ни, неонавтски спектакъл.

НЕОТОПИЯ не е бяло петно на картата, а начало на карта, която не може да бъде разчетена чрез символите на познатата картография. Тя е КАРТА в КАРТАТА, чиято ориентация може да се постигне единствено чрез ИНТУИЦИЯТА. В този смисъл НЕОтопията израства от познатото като го разширява и разгръща до немислими измерения. НЕОТОПИЯТА е потенциално начало на цял нов свят.

Към момента преживяването “НЕОТОПИЯ” се радва на завиден интерес - билетите за първите четири представления бяха напълно изчерпани още преди премиерните дати в края на февруари.

“Отново невероятно пътуване към необятното, към Вселената, която се намира във всеки един от нас! Преплитане на тъмнина и светлина и преодоляване на самоубийственото и илюзорно чувство за сигурност, което води и провокира всяко наше действие. Благодаря на целия ви екип, че провокирате завръщането ни в настоящето и разчупването на матрицата, в която донякъде сме принудени да живеем” - разказва завърнал се от преживяното в “НЕОТОПИЯ” участник.

“Обичам да бъда герой от сюрреалистичен филм - нещо, което само вие можете да постигнете! Страхотно и трансформативно преживяване! Поздравления” - е още един от десетките топли отзиви за спектакъла.

КЪДЕ: Университет по архитектура, строителство и геодезия на бул. Христо Смирненски 1 – в централното фоайе на новата сграда. Вижте карта ТУК.

БИЛЕТ: 80 лв. – Early Birds до м. Март

100 лв. – редовна цена от април

През спектакъла се преминава индивидуално, като е необходимо предварително запазване на час за влизане в лабиринта от ТУК.

Продъжителност: 90 мин.

!!! ПОДАРЪЧНИ ВАУЧЕРИ: Ако искате да подарите това уникално сетивно преживяване, можете да заявите ваучер чрез попълване на ФОРМУЛЯР.