Полицай е задържан с наркотици
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Март 2023 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицай е задържан с наркотици

/КРОСС/ При съвместна операция на Софийска градска прокуратура и „Вътрешна сигурност"-МВР беше задържан полицейски служител с наркотици, съобщиха от прокуратурата.

В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) под ръководството и надзора на прокурор в СГП се провежда разследване във връзка с получени данни от Дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР (ДВС-МВР) за служител на Министерство на вътрешните работи, който евентуално извършва престъпления с предмет наркотични вещества.

Още в рамките на вчерашния ден служители на ДВС-МВР са уведомили СГП и са потърсили съдействие от дежурен прокурор във връзка с наличните данни.

В резултат на предприетите действия на 28 март 2023 г. А.Д. - служител на МВР, бил спрян за проверка докато пътувал с лек автомобил в района на 1-ви километър на път Е 871 в посока от Перник към София. В автомобила били открити вещества, за които са събрани данни, че евентуално са високорискови наркотични вещества, а именно - коноп с тегло 1 883,52 гр.

Досъдебното производство е образувано от следовател в СО-СГП със съставянето на протокола за първо действие по разследването, а именно - претърсване и изземване. При извършване на действията съдействие оказали служители на ДВС-МВР. А. Д. бил задържан за срок до 24 часа със Заповед на служител на ДВС-МВР.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 28.03.2023 г. А. Д. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че е държал наркотичните вещества без надлежно разрешително с цел разпространението им - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. На основание чл. 64, ал. 2 от НПК обвиняемият е задържан с постановление на прокурора за срок до 72 часа.

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Разследването по делото продължава за установяване на всички обстоятелства по предвидения в закона ред.