34 сигнала за бомби в училища са постъпили в община Плевен
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Март 2023 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
34 сигнала за бомби в училища са постъпили в община Плевен

/КРОСС/ Общо 34 сигнала за бомби в училища в община Плевен са постъпили през днешния ден. Това съобщи за БТА старши експерт Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Тя уточни, че 15 от училищата са запечатани, а в други 19 учебните занятия са продължили. Проверките за поставени взривни устройства са извършени от служители на Първо и Второ районни управления в Плевен. Никъде не е открито взривно устройство, подчерта Цветкова.

Повечето от училищата, получили днес заплахи за поставени бомби, са на територията на град Плевен. Има и няколко в селата на общината.

Припомняме, че първите заплахи по електронна поща за поставени взривни устройства в плевенски учебни заведения започнаха да постъпват тази сутрин. Ръководствата на училищата сами решават как да реагират при тази ситуация - дали да разпуснат учениците или да продължат учебния процес.

Вчера и днес десетки училища в страната получиха заплахи за поставени бомби. Водещата версия е, че става въпрос за хибридни атаки, свързани с Русия, каза пред журналисти в Малко Търново служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.