Предстоящи събития в страната на 29 март 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
29 Март 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 29 март 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 часа в зала "Асен Златаров" на ХТМУ, бул. "Климент Охридски" № 8 ще започне тържественото честване на 70-годишнината на Университета. На събитието ще присъства президентът Румен Радев, който ще посети и лаборатории по инженерна химия на университета, а също така и Библиотечно-информационния център.

***
София.
От 19.50 в "Гранд Хотел София" президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

***
София.
От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***
София.
От 9.30 часа на The steps, ул. "Братя Миладинови", 12 регионалният директор на Амнести Интернешънъл за Европа Нилс Муижниекс ще коментира изводите на доклада за България и региона.

***
София.
От 11.00 часа кметът Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на детска градина в район "Витоша". Детската градина се намира на ул. "Мусала" № 7, кв. "Павлово-Бъкстон".

***
София.
От 14.00 часа в хотел "Маринела", зала "Киото" ще се проведе Форум "Да! На българската храна". В него ще участва министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт ще бъде представена книга, посветена на първите български архитектки.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Експозиционен център "Флора" ще започне церемонията по награждаването на учениците, номинирани в състезанието по английски език за пети клас "Let`s have fun!".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Провинциални анекдоти" от Александър Вампилов.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Училище за бащи".

***
Видин./Русе/Силистра/Кардам
От 10.00 часа на граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и Кардам Националната асоциация на зърнопроизводителите организира ефективни протестни действия с искане да не се удължава за България действието на Регламент ЕС 2022/870, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна. Очаква се на протеста във Видин да присъства министърът на земеделието Явор Гечев и председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов.

***
Видин.
В 13.00 часа в пресклуба на БТА пресконференция ще даде председателят на партия "КОД" д-р Петър Москов. Участие ще вземе и заместник-председателят на партията Росица Рачева.

***
Видин.
От 16.00 часа в Националния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще даде ръководството на ПГ Проф. д-р Асен Златаров, на която ще обявят резултатите от Националния конкурс за есе, поезия и проза на тема "Асен Златаров" и ще връчат наградите на победителите. Официално ще представят и програмата за предстоящите чествания по повод 60-годишнина на гимназията.

***
Враца.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Община Враца ще се проведе пресконференция по проект "Образователни институции с отговорност към околната среда".

***
Враца.
От 11.00 часа във фоайето на Регионален исторически музей, бул. "Христо Ботев", 2 Община Враца, РИМ-Враца и Фондация "Америка за България" откриват обновената експозиция "Врачански съкровища".

***
Добрич.
От 11.00 часа в малката зала на Общината ще се проведе брифинг по повод началото на общинската кампания "Седмица на здравето", която ще се проведе от 3 до 7 април 2023 г.

***
Стара Загора. /с. Хрищени
От 11.00 часа ще се състои изнесен брифинг на заместник-кметът на града Радостин Танев относно започване на почистването на незаконните замърсявания на територията на общината.