Руското посолство: Категорично отхвърляме всякакви необосновани обвинения за бомбените заплахи срещу училища и университети в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Март 2023 06:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руското посолство: Категорично отхвърляме всякакви необосновани обвинения за бомбените заплахи срещу училища и университети в България

/КРОСС/ Руското посолство в София нарече необосновани твърденията на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, че руска хибридна атака е причина за бомбените заплахи в училища и университети у нас.

Ето какво още се казва в позицията на посолството:

Обърнахме внимание на изявлението на Министъра на вътрешните работи в служебното правителство на Република България И.Демерджиев за евентуално участие на Русия в разпространението на съобщения за миниране в български учебни заведения.

Напълно осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото чрез заплаха за подрастващото поколение. Категорично отхвърляме всякакви необосновани обвинения на страната ни в извършване на подобни информационни атаки. Разчитаме, че в резултат от разследването на сюжета компетентните органи на Република България ще дадат изчерпателни коментари по забележките за „руската следа".