Песков: Войната между Русия и Запада е за дълго време
Секция: Русия
29 Март 2023 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Песков: Войната между Русия и Запада е за дълго време

/КРОСС/ Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече борбата между Русия и Запада война в широкия смисъл на думата и предупреди, че тя ще бъде за дълго време, съобщават руски медии.

„Ако имате предвид, да речем, война в широк контекст - това е конфронтация с враждебни държави, с неприятелски държави, това е хибридна война, която те са отприщили срещу нашата страна, тогава това е за дълго време. И тук имаме нужда от твърдост, увереност в себе си, целеустременост и единство около президента", каза още Песков по време на брифинг в отговор на въпрос колко време може да продължи една специална военна операция.

„Америка, която въпреки всичко все още претендира, че е световен учител по така наречената демокрация, прави втори опит да събере редица държави под прикритието на ученици, за да морализира там", добави Песков.

„Тези, които искат да участват в този урок, са тяхна суверенна работа, но тук всъщност много хора виждат, че подобни опити за разделяне на света на първокласни и второкласни страни вече се възприемат от мнозина с усмивка", коментира Песков.