Пострадалият при ураганния вятър в Пловдив, не може да плати лечението си, ще съди общината
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Март 2023 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пострадалият при ураганния вятър в Пловдив, не може да плати лечението си, ще съди общината

/КРОСС/ Съпругата на мъжа, който пострада вчера при ураганния вятър в Пловдив, след като върху него падна голямо дърво, ще заведе иск срещу общината.

Жената е изправена пред невъзможност да плати разходите по лечението му, след като в болницата ѝ поискали близо 4800 лева за операция на двата му крака, които са премазани.

Пред камерата на БНТ Мариана Генчева заяви, че е търсила пари назаем, за да покрие извънредните разходи.

"От тук надолу всичко му е натрошено. Има шина и платини. За левия крак платих 1800 лв. Връщах се да взема още от петте хиляди лева, които взех назаем. Ще съдя общината заради дърветата, които не са ги отрязали - стари дървета", каза Мариана Генчева.

От общинското предприятие "Градини и паркове" заявиха, че не са получавали сигнали за опасни дървета на ул. "Петър Шилев" в кв. "Захарна фабрика", където стана инцидента. А без заповед не могат да реагират.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров каза, че се е свързал с пострадалото семейство и ще търси начин за поемане на разходите за лечението му чрез преговори с болницата или с решение на общинския съвет. Уточни, че ако се наложи, ще поеме лично разходите.