БДЖ ще осигури допълнителен кушет-вагон за влака София - Истанбул - София
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Март 2023 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БДЖ ще осигури допълнителен кушет-вагон за влака София - Истанбул - София

/КРОСС/ БДЖ ще осигури допълнителен кушет-вагон, който ще пътува към композицията на международния влак София - Истанбул - София през месец април. По този начин ще се предостави още една възможност за пътуване, с което националният железопътен превозвач се опитва да отговори на големия интерес към пътуване с този влак през предстоящите почивни дни.

Допълнителният кушет-вагон ще пътува от утре (30-и март) до 1-ви май в определени дни от седмицата. От София до Халкали вагонът ще се движи в дните четвъртък, петък и събота, а в обратното направление от Халкали до София, ще пътува в дните събота, неделя и понеделник.

Международният бърз влак от София за Халкали заминава от Централна гара София в 18:40 ч. и пристига в Халкали в 06:34 ч. От гарата в Халкали влакът потегля в 20:00 ч. и пристига в София в 09:20 ч.

Цената на билета за пътуване на един възрастен във втора класа е 41,27 лв., а за място в кушет вагона се заплаща 19,56 лв. в една посока. Клиентите могат да резервират пътуване и в спални вагони, както и да ползват преференции от цената на билета при пътуване на деца до 12 годишна възраст. Повече подробности за цени и разписания могат да бъдат разгледани на

https://www.bdz.bg/bg/a/sofiya-istanbul-sofiya.

Билети за пътуване с международния влак София - Истанбул - София могат да бъдат закупени от всички билетни каси за издаване на международни билети в страната.