Фандъкова: В район „Витоша“ предстои строителството на две детски градини и училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Март 2023 19:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова: В район „Витоша“ предстои строителството на две детски градини и училище

/КРОСС/ "Завърши строителството на новата сграда на 116-а детска градина "Мусала" и предстои нейното въвеждане в експлоатация. Нови 78 места са разкрити за класирането през май и децата ще започнат да посещават детската градина през септември", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта на място.

Новата сграда е за 4 групи, разполага и с физкултурно-музикален салон, а в двора са обособени цветни детски площадки. Детската градина е част от програмата на кмета на София за строителство на нови детски градини и ясли, съобщават от Столична община.

Район "Витоша" е с най-голям недостиг на места в детските градини, именно заради това тук строим най-усилено през последните години, каза също столичният кмет. В момента се изгражда нова детска градина и в кв."Бояна".

В район „Витоша" предстои да започне строителство на нова детска градина за 7 групи в кв. "Княжево", както и училище и детска градина в кв. "Манастирски ливади". Очаква се до средата на април да има подписан договор и да започне проектирането на сградата, която ще бъде на терена предоставен от Фонд „13 века България", а строителството ще започне през лятото.

В момента на територията на Столична община се изграждат 23 нови сгради на детски градини и до края на годината ще приключи строителството на 17 от тях.

На проверката присъства зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов, кметът на район „Витоша" Теодор Петков, общинските съветници Борис Петров и Стефан Марков.