GLB с модернизирано лице
Секция: Автомобили
03 Април 2023 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
GLB с модернизирано лице

/КРОСС/ Паралелно с обновяването на Mercedes GLA върви и обновяването на по-големия GLB. Външните промени се забелязват по новата графика на светлините (изцяло LED), джантите и цветовата гама. Освен това радиаторната решетка и предната броня са с коригиран дизайн. Така лицето на автомобила е сериозно модернизирано. Наред с това в серийното оборудване влизат кожен волан, комфортни седалки, асистент за дълги светлини, USB пакет и камера за заден ход, съобщи "Труд бг".

Във всички варианти GLB предлага двоен дисплей. Екранът зад волана е 7 или 10 инча, а централният сензорен дисплей е 10 инча. С активирането на онлайн услугите Mercedes Me гласовият асистент трябва да може да води диалог и да се усъвършенства. Могат да се изтеглят игри като Sudoku, които се управляват през интерфейса на инфо-развлекателната система. С пакета за паркиране автомобилът може да заеме паркомястото с успоредна маневра. Интегрирането на телефони се извършва безжично.

Двигателната гама е леко променена. Дизеловият мотор се предлага в три нива на мощност от 116 до 190 к.с. Бензиновите варианти са пет, включително и AMG, като мощността им варира от 136 до 306 к.с. Интегрирането на Mild-Hybrid технология прави бензиновите двигатели по-икономични и същевременно им осигурява допълнителен електрически импулс при ускоряване. При GLB няма Plug-in хибридна версия, каквато има при GLA (с пробег до 70 км в електрически режим).