Предстоящи събития в страната на 5 април 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
05 Април 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 5 април 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***
София.
От 10:00 ч. онлайн ще се проведе първата пресконференция на "Възраждане" след проведените парламентарни избори.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в двора на ДГ №11 "Здравец" ще се проведе концерт-спектакъл в чест на Международният ден на ромите.

***
Бургас.

В 11.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас ще се проведе пресконференция във връзка с премиерата на спектакъла "Златната мина".

***
Бургас.
От 12.00 часа в Заседателната зала на Общината ще се проведе пресконференция по повод реализацията на съвместна кампания за профилактика, превенция и промоция на здравето сред жителите на Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" ще бъде представен двуезичен каталог и изложба с наградените творби от първо до десето подновено издание на Национална изложба биенале "Приятели на Морето" 2004 г. -2022 г.

***
Бургас.
От 18.30 часа в Културен център "Морско казино" предстои лекция на тема "Госпожо архитект: Навлизането на жените в българската архитектура". Входът е свободен.

***
Видин.
От 11.00 часа на пресконференция в Националния пресклуб на БТА ръководството на Държавен архив-Видин ще проведе пресконференция. Ще бъде бъде представен сборник с материали от IV-та Международна научна конференция на тема "Модернизационни тенденции в стопанския и културен живот във Видинско и Тимошко (XVIII - XX век).

***
Бургас.
От 19.00 часа в Експозиционен център "Флора" предстои концерт на Хасан и Ибрахим Игнатови.

***
Плиска.
От 11.00 часа в "Двора на Кирилицата" в Плиска, ще се проведе поредният конкурсен ден от тазгодишното издание IV Международен младежки фестивал "Славянски звън".

***
Сливен.
От 11.00 ч. в зала 105 председателят на Общинския съвет Димитър Митев ще даде обичайната си пресконференция по повод редовната сесия на местния парламент на 6 април.

***
Сливен.
От 14.15 ч., зала 105, ще се състои среща на общинското ръководство с общински съветници. Темата е развитие на Индустриалния парк в град Сливен.

***
Смолян.
От 10.30 часа, в сградата на Регионална дирекция по горите - Смолян на ул. "Първи май" № 2, етаж- 2 - Заседателната зала, директорът - инж. Георги Кисьов ще даде пресконференция по повод "Седмица на гората - 2023 г."

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в детския отдел на РБ "Захарий Княжески" ще бъде представен театър на емоциите за Детска градина "Ян Бибиян" в книжния кът "Колелото на емоциите". Събитието се реализира по проект "Колелото на емоциите" на РБ "Захарий Княжески" с подкрепата на Национален фонд "Култура".

***
Чирен.
От 12.30 ч. в газовото хранилище на Чирен ще бъде подписан документ за стартиране на проектирането, доставката на необходимите материали и изграждането на сондажи за разширение на Чирен.