Силен шум и вибрации тормозят живеещите в близост до подстанция „Прослав” в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Април 2023 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силен шум и вибрации тормозят живеещите в близост до подстанция „Прослав” в Пловдив

/КРОСС/ Недоволство в Пловдив заради дейността на подстанция за производство на ток. Силен шум и вибрации тормозят живущите на ул. „Отдих и култура" в близост до подстанцията „Прослав". Хората от квартала алармирали за проблема още миналата година, като за кратък период от време бученето и вибрациите намалели, но през последните няколко месеца шумът отново е непоносим, оплакаха се живущите в района, предава Нова тв.

Проверка на РЗИ първоначално е установила, че при затворени врати и прозорци допустимите нива на шум са надвишени. При втората проверка обаче те констатирали, че шумът не превишава нормите. Живущите споделят още, че е непоносимо да се стои навън.

„Ако трябва да го сравня с нещо, това представлява дискотека на открито, която работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата", споделя гражданин.

Над 50 души са подготвили колективна жалба, с която ще бъдат сигнализирани Регионалната здравна инспекция, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, както и самият електроенергиен системен оператор, който по думите на адвоката на живущите, е собственост на Българския енергиен холдинг.