Предстоящи събития в страната на 7 април 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
07 Април 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 7 април 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 часа, на полигона на Столична община в кв. "Панчарево", вицепремиерът по обществен ред и сигурност Иван Демерджиев ще присъства на откриването на обучението на ученици за реакция при бедствия и аварии.

***
София.
От 11.00 ч. на пл. "Възраждане" (в близост до Еврейския културен дом) - символична първа копка на паметника на юристите-спасители на българските евреи в София.

***
София.
От 11.00 ч. в зала "Тържествена" на Военна академия "Г. С. Раковски" главният изпълнителен директор на "Български пощи" Филип Алексиев ще пусне в употреба издание на тема: "110 години от създаването на Военна академия "Георги Стойков Раковски".

***
София.
От 12.00 часа в централата на ПП "Демократи за силна България" на бул. "Витоша" 18 ще се проведе пресконференция на обединение "Продължаваме Промяната - Демократична България".

***
София.
От 14.30 часа на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, по случай Световния ден на здравето, държавният глава Румен Радев ще удостои с държавни отличия и почетния знак на президента изявени български лекари и специалисти по здравни грижи.

***
София.
От 15:00 часа, пред сградата на бившия Партиен дом, ще бъдат внесени събраните подписи за референдума за запазване на българския лев.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала №5, в сградата на Община Благоевград, ще се проведе кръгла маса на тема: "Традиции, култура и обичаи на ромската общност".

***
Бургас.
От 9.00 часа в Конгресния център ще бъде открит национален форум, посветен на STEM образованието.

***
Бургас.
От 11.00 часа в парк "Славейков" ще започне "Ой, Лазаре, Цветница иде, Цветница и Великден и личен ден Гергьовден" - празничен концерт с творчески работилници и базар.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Културен дом НХК ще започнат прожекции на филми в рамките на "София филм фест на брега".

***
Бургас.
От 17.30 часа в НЧ "Пробуда 1880" ще започне "Цветна приказка" - Детска читалня на открито и работилница за цветя.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера - Бургас ще започне "Зле опазеното момиче" - комичен балет в две действия.

***
Велико Търново.
От 11.00 ч. в Зала 302 ще се проведе пресконференция за предстоящото спортно събитие "Търново Ултра 2023".

***
Враца.
От 13:30 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се състои пресконференция за отчитане напредъка по проект "Комплекс за възрастни и хора с увреждания в община Враца".

***
Добрич.
От 10:00 часа в Бизнес залата на Община град Добрич, етаж 1, информационно събитие с медиите на тема: "Предстоящи процедури през 2023 г.".

***
Плевен.
От 11:00 часа в зала "Магнум" на Медицински университет - Плевен по традиция провежда тържествения ритуал по дипломиране на Факултет "Обществено здраве" на 7 април - Световен ден на здравето.

***
Пловдив.
От 19:00 часа в "Петното на Роршах" - премиера на книгата "От "Ла страда" до "Часовете" - от страдащите до независимите женски образи в киното".

***
Русе.
От 10.30 часа Регионална инспекция по околната среда и водите - Русе ще бъде домакин на среща, посветена на Международния ден на бобрите.

***
Сливен.
От 18.30 часа Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" ще изнесе голям празничен концерт в зала "Сливен".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Културен център "Стара Загора" ще се проведе Ден на таланта на СУ "Иван Вазов".

***
От 10.00 ч. на граничните пунктове при Русе и Кардам Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) организира ефективни протестни действия.

***
Шумен.
От 11:00 часа директорът на РДГ Шумен инж. Емил Гелов ще представи дейността на институцията и съставените актове за нарушения в горите, а директорът на Парка инж. Красимир Христов ще обобщи дейностите, свързани със Седмицата на гората и с обновяване на парковата инфраструктура. Можете да зададете своите въпроси.

***
Шумен.
От служители на ДПП "Шуменско плато" и РДГ Шумен ще направят акция за почистване на района между хотел "Стария град" и отбивката за пещера "Бисерна" /за вилата на Общината/.