Слабо затопляне през почивните дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Април 2023 19:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слабо затопляне през почивните дни

/КРОСС/ През нощта облачността ще е разкъсана, на много места - до предимно ясно време. Почти тихо, с минимални температури между минус 1° и 4°, в София - около нулата. Утре сутринта ще преобладава слънчево време, но от запад облачността ще се увеличава и след обяд ще е предимно значителна. До вечерта на много места, главно в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 11°.

Над планините облачността ще е разкъсана, след обяд предимно значителна и на много места в Стара планина и масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 1200 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Температурата на морската вода е около 9° - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Източник: НИМХ