Предстоящи събития в страната на 12 април 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
12 Април 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 12 април 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 49-о Народно събрание.

***

София.

От 10.30 часа в сградата на МВнР министрите на външните работи на България и Босна и Херцеговина ще проведат среща на "четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни. Двамата министри ще дадат и съвместна пресконференция за представителите на медиите.

***

София.

От 13.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***

София.

От 13:00 часа в централата на ПП АБВ (улица "Врабча" 23) - пресконференция на "ЛЕВИЦАТА!".

***

София.

От 11:00 часа, метростанция Сердика, пресконференция за представяне на проект за пешеходни пътеки над МС Сердика и подобрено движение на Ларгото.

***

София.

От 11.00 часа местно време, министърът на енергетиката Росен Христов и изпълнителният директор на "Булгаргаз" ЕАД Деница Златева ще посетят терминал Marmara Ereglisi LNG в Република Турция.

***

София.

От 13:00 часа, в Полския институт в София, иновациите в полската телемедицина ще бъдат представени пред българската публика по време на конференция, организирана от полското посолство в София.

***

Бургас.

От 10.00 часа в кв. "Горно Езерово" предстои багрилница за великденски яйца и изложба на великденски погачи и яйца, организатор е НЧ "Васил Левски 1937".

***

Бургас.

От 19.00 часа в Държавна опера - Бургас ще започне Великденски концерт в диригент Йордан Дафов.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино" ще започне лекция на тема "Богомилство и богомили - факли и клади" по повод 1095 години от основаване на богомилското движение. Входът е свободен.

***

Бургас.

От 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде представена книгата "Непал, базов лагер Еверест... Портал към Висините..." с автор Димитър Георгиев.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Третата дума" от Александро Касона. Постановка: Борислав Чакринов.

***

Варна.

От 12.00 часа в сградата на Варненска и Великопреславска света митрополия (площад "Св. св. Кирил и Методий" №1), Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще произнесе своето Пасхално послание, специално за електронните медии.