Величка Велянова: „Найден ми обеща Иван Капурдов да стане директор на НУКК“
Секция: Коментари
13 Април 2023 07:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Величка Велянова: „Найден ми обеща Иван Капурдов да стане директор на НУКК“

Ще изпълни ли министър Найден Тодоров „обещанието", или ще спази закона...?

/КРОСС/ Проведеният на 06. април конкурс за „директор" на Италианския лицей в Горна баня /НУКК/ замириса, така завоня, че миризмата се разнесе от Министерството на културата, на бул. „Стамболийски", чак до „Дондуков" 1 и „Дондуков" 2... Както е тръгнало може най-сетне зловонието да се усети и на бул. „Витоша" 2 /Съдебната палата/, където засега свенливо си запушват носа.

На 06. април в Министерството на културата спретнаха един класически режисиран и манипулиран „конкурс". В подготовката и провеждането му задкулисието мобилизира огромен корупционен ресурс и... постигна „пирова победа" - избраха протежето на Величка Велянова Иван Капурдов за „директор".

Иван Капурдов

Според членове на „Изборната комисия", той е бил най-неубедителен и слабо подготвен, а на въпроса: „как вижда развитието на учебното заведение и има ли нужда от някаква промяна", неговият отговор е бил категоричен - „няма нужда от никаква промяна, всичко в Лицея е наред".

С други думи - да се запази статуквото и Велянова да продължи пожизнено да деребейства в училището; резултатите от учебния процес прогресивно да намаляват, а недвижимите й имоти в Агенцията по вписвания ежегодно да се увеличават...

Величка Велянова дотолкова е била сигурна в „успеха" на задкулистната си схема, че още преди провеждането на „конкурса" /06.04./ е обявила Иван Капурдов за директор и се е разпоредила в съседство на директорския кабинет да направят още по-луксозен кабинет за нея - щяла да оглави Училищното настоятелство /УН/. От тази позиция тя щяла да бъде в ролята на кукловод и да „дърпа конците на Капурдов..." /В нито едно друго учебно заведение председателят на УН не разполага с отделен кабинет в сградата му/.

Пред хора от своето обкръжение Велянова се похвалила, че се е „разбрала с Найден /министър Найден Тодоров/ и той й е обещал, че ще „позабави малко назначението на Капурдов, за да отмине „патардията", след което щял да го назначи за директор". При всичките констатирани и огласени съществени нарушения по провеждането на конкурса, това би било най-срамното и позорно управленско решение.

Ако все пак Найден реши да не опетнява името си и да спази закона, той би могъл да разпореди преразглеждане на решението на „изборната комисия" по ред причини - предварително изтекла информация за състава й в медиите, немотивирана замяна на редовни с резервни членове, липса на превод за представител на италианското посолство и т.н.


А всички ние си задаваме риторичния въпрос:

Защо ли вече цяла седмица Министерството на културата крие направените видеозаписи от проведения конкурс..?