Предстоящи събития в страната на 13 април 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
13 Април 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 13 април 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа пленарно заседание.

***

София.

От 10.00 часа, Главна дирекция "Национална полиция", ще се състои брифинг във връзка с предприетите от МВР мерки за гарантиране на сигурността и безопасността на гражданите в дните около Великден.

***

София.

От 10.00 до 11.30 часа на площад "Света Неделя" ще се проведе традиционното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в което ще се включат деца от столичните детски градини.

***

София.

От 11:00 часа министър-председателят Гълъб Донев и министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще пуснат за движение 6,5 километра от участъка между ГКПП "Калотина" и Драгоман на автомагистрала "Европа".

***

София.

От 11.00 часа, Министерството на земеделието, зала "Голям колегиум", заместник изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Галя Викьова ще представи на брифинг данни за извършените проверки във връзка с настъпващите Великденски празници.

***

София.

От 11.30 часа ще потегли празничната лития, водена от свещенослужители на Софийска света митрополия и деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца. Шествието ще достигне до храм "Света Вмчца Параскева".

***

София.

От 14:30 часа - демонстрация с алкоочила на обект на "Петрол" АД на гара Яна. Започва кампанията "С бистър ум зад волана", организирана от Българската петролна и газова асоциация, подкрепена от Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

***

Бургас.

От 10.30 часа в НЧ "Пробуда 1880" ще започне великденска багрилница за малки и големи. Изложба на великденски сувенири, организатор е НЧ "Пробуда 1880".

 

***

Бургас.

От 12.00 часа в градинката до Часовника ще започне "Багрилница за Великден", организатор е Регионален исторически музей - Бургас и битова група за фолклорни песни "Златен кестен" при НЧ "Васил Левски 1937", кв. Горно Езерово.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Оскар" от Клод Мание. Гостува сатиричен театър "Алеко Константинов".

***

Варна.

От 18:00 часа - Спас Спасов с изложба "Земята" в Художествения музей "Георги Велчев".

***

Варна.

От 19.00 Театрално-музикален продуцентски център - Варна представя Великденски концерт с диригент Кръстин Настев.

***

Плевен.

От 11.00 часа министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще даде старт на строителството на нов завод на френската компания "Малтери Суфле България".

***

Пловдив.

От 10:30 часа ще се проведе творческо ателие - "Оцвети, изрежи и си направи поставка за яйце", част от Великденска ваканция в Регионален природонаучен музей-Пловдив.

***

Стара Загора.

От 10.30 часа в двора на църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" ще се състои инициативата "Писани яйца, шарени" - боядисване на яйца.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Зоопарк Стара Загора ще се състои инициативата "Цветен Великден с деца и животни" - забавни игри, образователни лекции, майсторене на цветна тематична украса и изрисуване на детски личица.

***

Стара Загора.

От 11.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 15.00 часа в Регионален исторически музей ще се състои творческа работилничка "Пъстър Великден". Предварителна заявка на тел. 042/ 919 -214.

***

Шумен.

От 11:00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе заседание на Консултативен съвет.

***

Ямбол.

На Велики четвъртък на минувачите на площад "Освобождение" ще бъдат раздадени 700 малки козунаци, подарък от Община Ямбол и Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" за предстоящия светъл християнски празник.

***

Ямбол.

От 11.15 часа Евдокия Янкова, секретар на Народно читалище "Зора-1945" - Ямбол, ще разкаже за традициите на празника Възкресение Христово, а деца ще боядисват великденски яйца с екипа на читалището.