Една от площадките за медицински хеликоптери може да е в МБАЛ-Монтана
Секция: Здраве
13 Април 2023 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Една от площадките за медицински хеликоптери може да е в МБАЛ-Монтана

/КРОСС/ В областната болница в Монтана изграждат площадка за медицински хеликоптери. Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев разгледа терена. 

Една от площадките за хеликоптери за спешната помощ по въздух може да бъде в МБАЛ "Доктор Стамен Илиев" в Монтана. Лично служебният министър доктор Асен Меджидиев обходи терена и заяви:

"Ще предоставя възможността самото лечебно заведение да направи документацията и обществената поръчка, така че спрямо техните нужди, на най-доброто място, след като консултантите от Министерство на транспорта и Министерство на отбраната дойдат да си кажат становището къде да бъде позиционирана, вие да я изградите".

Вече са набрани медиците, които ще обслужват въздушните линейки в страната. Курсът на обучение започва след седмица.

"Много желаещи имаме. Програмата е готова! След седмица започваме обучението, което ще бъде 10 дневно. То ще се провежда във ВМА. Засега ние избираме само анестезиолози и специализанти по анестезиология. В областната болница в Монтана доктор Меджидиев беше за откриването на нов дигитален графичен рентгенов апарат в отделението по пулмология. За него Здравното министерство отпусна 360 000 лева.