Предстоящи събития в страната за 15 април 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
15 Април 2023 06:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 15 април 2023 г.

/КРОСС/ ***
София.
Oт 23.30 часа президентът Румен Радев ще присъства на празничното богослужение за Възкресение Христово в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

***
София.
От 11:00 до 14:00 ч. в градинката пред Регионалния исторически музей - София (пл. Бански, срещу Централните хали) деца от различни националности и техните семейства ще боядисат заедно великденски яйца.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Градската градина, която е превърната в цветно градче за един от най-големите християнски празници - Възкресение Христово, ще се проведе забавната инициатива "На лов за великденски яйца".
***
Бургас.
От 10.00 часа в село Извор ще започне конкурс за най-красиво боядисано великденско яйце. Организатор е НЧ "Извор 1929".

***
Бургас.
От 11.30 часа на Магазия 1 корабчето "Бургус" ще отплава към остров Света Анастасия.

***
Бургас.
От 23.30 часа в Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде отслужена пасхална служба отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и бургаското православно духовенство.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Парк "Пети октомври" ще се състои Детски благотворителен празник с Ротари клуб - "Боядисай яйце, спаси детско сърце".


***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Зоопарк Стара Загора ще се състои "Цветен Великден с деца и животни" - забавни игри, образователни лекции, майсторене на цветна тематична украса и изрисуване на детски личица.

***
Стара Загора.

От 23.00 часа на площада пред Община Стара Загора ще бъде посрещнат Благодатният огън. Ще се проведе и литийно шествие до храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец".