Стефан Янев: Първите дни на новото НС показват, че политическата криза се задълбочава
Секция: Коментари
15 Април 2023 12:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев: Първите дни на новото НС показват, че политическата криза се задълбочава

/КРОСС/ Политическото его, политическото говорене и сметки надделяват. Ако те продължат, тогава наред идва партията на негласуващите, които в един момент ще се произнесат и тогава големите губещи ще са тези политици, които в момента не могат да се разберат. Това каза лидерът на партия „Български възход" Стефан Янев в предаването „Тази събота" по бТВ.

Той оцени резултатите на предсрочните избори като добри за млада, развиваща се партия. „Вършим работата, която сме започнали - изграждаме структури и се готвим за избори. В 48-ото НС провеждахме последователна политика, която търсеше разумния разговор, разумния диалог за преодоляване на политическата криза. Явно не му е дошло времето", заяви лидерът на „Български възход".

Според него първите дни на новото Народно събрание показват, че политическата криза се задълбочава, вместо депутатите да търсят решение.

Коалиция може първите две политически сили по думите му е възможна, но едва ли ще е трайна. „Работил съм с много от тези хора, познавам ги и съм сигурна, че много от тях не могат да станат държавници за един ден, много повече време ще им трябва, и то при добри намерения", коментира Янев.

Той коментира и информацията в един от изтеклите от Пентагона документи, че на 23 февруари България е изразила готовност да дари своите изтребители МиГ-29. Янев отрече да е участвал и да знае за такива разговори в качеството си на министър на отбраната в правителството на Кирил Петков, както и че уволнението му няма връзка с това. „Дали е имало такива разговори, дали никой е водил подобни разговори, е един хубав въпрос, на който нямаме отговор.