Предстоящи събития в страната на 18 април 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
18 Април 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 18 април 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 9.30 часа Военна академия "Г. С. Раковски" ще отбележи патронния си празник и 111 години от своето създаване.

***

София.

Продължава кампанията за пролетно почистване на София, наред сплановите дейности. Почистват се междублокови пространства в районите, а от Столичен инспекторат осигуряват на доброволците ръкавици и чували, логистика за извозването на събраните отпадъци на регламентирани за това места.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще започне "... Прибой..." по повод 10 години от основаването на Съюз на независимите български писатели Филиал Бургас.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Златната мина" от Ст. Л. Костов. Постановка: Борислав Чакринов.

***

Велико Търново.

От 13.00 часа в камерна зала на великотърновския театър ще бъде представен новият спектакъл "Птица в клетка", създаден по едноименната пиеса на Йонка Илиева.

***

Враца.

От 13:30 часа - в заседателната зала на общината ще бъде представен напредъкът по Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради.

***

Ловеч.

Заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет в Ловеч се свикват нпо график в заседателната зала на Община Ловеч.

***

Пловдив.

От 15.30 часа в парк-хотел "Империал" мад 100 ръководители на местни парламенти в страната се събират в Пловдив, където ще се проведе Общото събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/. На форума ще бъде направен отчет за дейността на организацията през 2022 г. и ще бъде обсъден и приет бюджета за настоящата година.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще бъде прожектиран документалният филм "Една провинциална болница" -България/Германия 2021. Режисьори и сценаристи Илиян Метев, Иван Чертов, Златина Тенева.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър ще се състои пролетен концерт на фолклорен ансамбъл "Нашенци".

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в Кукления театър ще се състои постановката"4 жени без 4 G", с участието на Яна Божанин, Беатрис Благоева, Ивелина Павлова, Десислава Вулева.