Мира Радева за книгата си "Любовен роман": Това е екзистенциален роман за кризата на средната възраст
Секция: КУЛТУРА
22 Април 2023 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мира Радева за книгата си "Любовен роман": Това е екзистенциален роман за кризата на средната възраст

/КРОСС/ "Любовен роман" е екзистенциален роман за кризата на средната възраст, защото пресъздава живота на една успяла жена през една година, в която се случват много турбуленции, за които тя не е готова. Това каза за БТА социологът и писател Мира Радева, която представи книгата си пред самоковската публика в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски".

Заглавието на книгата е доста подвеждащо, каза Радева в отговор на въпрос. Наистина в романа става въпрос за любовта, само че различно на това, което човек си представя, когато чуе любовен роман. 

Главната героиня на романа е Лия. Тя среща любовта в трима различни мъже, три различни любови, но среща и една голяма дилема- кой е верният път и накъде да тръгне. „Кризата на средната възраст е, когато имаме чувството, че всичко в живота ни уж е подредено, уж е както трябва, но се оказва, че живеем в пустота и празнота. Искаме или не, трябва да подредим живота си, но това подреждане е доста трудно", добави за романа си авторката.

Това е моят първи роман, каза Мира Радева. Тя допълни, че според нея е имало голяма изненада от страна на публиката, защото  е позната като социолог и преподавател. От друга страна - това е втори тираж на книгата, каза Радева и допълни, че е очарована от реакцията на публиката.