Фандъкова: Започваме изграждането на училище с детска градина в „Манастирски ливади - Запад“
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Април 2023 19:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова: Започваме изграждането на училище с детска градина в „Манастирски ливади - Запад“

/КРОСС/ "През лятото започваме изграждането на ново училище с детска градина в „Манастирски ливади- Запад" на терена на разрушената сграда на фонд „13 века България", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

След проведена процедура от район „Витоша" е сключен договор за изграждане и в момента тече проектирането на сградата, която включва училище, детска градина и актова зала, така както е волята на дарителя фондация „13 века България". Кварталът се развива много интензивно и в същото време няма детска градина и училище. Кметът подчерта, че през всичките тези години нейният екип работи в диалог с инициативния комитет на квартал, съобщават от Столична община.

Днес столичният кмет провери изграждането на нова сграда към детска градина №24 в район „Надежда" 3 част. Новата сграда е за 6 групи със светли и просторни занимални и спални помещения и с физкултурен салон. Очаква се до края на юни строителните дейности да приключат и през лятото градината да бъде оборудвана, за да може през новата учебна година да приема деца.

„Кметът на район „Надежда" Димитър Димов е един от кметове, които изпълняват в срок, обектите включени в 3- годишната ми програма за разкриване на нови места в детските градини. „Надежда" е един от районите, в които проблемът с недостига на места за деца между 3 и 6 години се решава. За съжаление има районни кметове, които се забавиха чувствително и до този момент не са изградили нито една детска градина", посочи Фандъкова и припомни, че Столичната община осигурява финансирането и подкрепата, а районните кметове имат задачата да осигурят терени и да предприемат стъпки за изграждане на нови детски градини.

В момента се сторят 21 нови сгради и има готови проекти за още 15 сгради, допълни още столичният кмет.

На проверката присъстваха зам.-кметът на Столичната община Ангел Джоргов и кметът на район „Надежда" Димитър Димов.