Предстоящи събития в страната на 27 април 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
27 Април 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 27 април 2023 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 09:00 часа заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в хотел "Балкан" министърът на външните работи Николай Милков ще открие международната конференция, посветена на рисковете пред сигурността и тенденциите за развитието на архитектурата на сигурност.

***
София.
От 09:00 часа в "Астория Гранд Хотел" прокуратурата е домакин на 33-ата годишна среща на Консултативната група на прокурорите от Югоизточна Европа (SEEPAC).

***
София.
От 10:30 часа в зала "Пресцентър" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството министрите арх. Иван Шишков и Росица Карамфилова ще дадат съвместна пресконференция във връзка с финансови корекции на ВиК дружества - бенефициенти по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." и решения за отстраняване на рискове за ресурси по програмата.

***
София.
От 10.00 часа в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание.

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в Гранд Хотел София ще се проведе заключително събитие на проект "Първи стъпки за професионално развитие", финансиран по финансов механизъм на ЕИП и ръководен от фондация "Тръст за социална алтернатива".

***
София.
От 11.00 часа в сградата на МВнР ще се състои брифинг на министъра на външните работи Николай Милков.
***
София.
От 12.30 часа ще се проведе пресконференция на КП "ЛЕВИЦАТА!" на улица "Врабча" 23.

***
София.
От 12.30 часа в Софийската градска художествена галерия ще се проведе пресконференция по повод Галаконцерт на English Chamber Orchestra.

***
София.
От 13:00 часа министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на "СОФ Кънект" АД, оператор на Международното летище София, ще открият пътуващата фотоизложба "30 години Национален парк "Рила" - "Предизвикателство за идните поколения". Събитието ще се проведе в летище София, Терминал 2.

***
София.
От 14.00 часа, Тех Парк, зала "Джон Атанасов", президентът Румен Радев ще участва в откриването на информационен ден "Държавата в подкрепа на спорта - нови възможности".

***
София.
От 14:00 ч. в София Тех Парк, зала "Джон Атанасов", София, министрите на иновациите, спорта, регионалното развитие, образованието и електронното управление ще представят финансовите възможности в сектора на спорта.

***
София.
От 15:00 часа в зала "Ню Йорк Сити" в "Капитал Форт" Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Marsh McLennan Bulgaria организират семинар на тема "Изкуствен интелект и Кибер сигурност: Нови перспективи и решения за бизнеса".

***
София.
От 10.00 часа в Интер Експо Център за трета поредна година ще се проведе форум "Наука за бизнес", организиран от Българската академия на науките (БАН) и Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

***
Бургас.
В 12.45 часа в Конгресния център ще започне конференцията "Digital4Burgas".

***
Бургас.
От 13.00 и от 15.00 часа в Културен център "Морско Казино", зала "Георги Баев" ще се проведат серия от консултации с културния сектор на Бургас чрез фокус групи, засягащи различни тематични области.
***
Бургас.
От 18.00 часа в Културния дом НХК Спортното училище ще отбележи своя 50-годишен юбилей с концерт-спектакъл.

***
Бургас.
От 19.00 ч. в конферентната зала на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" ще се проведе среща с автора на книгата "Съкровищата на вълшебно ковчеже" - Росина Николова.

***
Варна.
От 14:00 часа в Младежки дом - Варна ще се проведе тържествен педагогически съвет на тема: "История, традиции и хоризонти пред ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна".

***
Сливен.
От 14,30 часа в залата на Регионална здравна инспекция - Сливен ще се проведе пресконференция "Всяка доза има значение" по въпроси за ваксинационния обхват след пандемията от COVID-19.

***
Смолян.
От 14:00 часа в Регионалната здравна инспекция - Смолян ще се проведе пресконференция по повод провеждащата се ежегодно през последната седмица на април Европейската имунизационна седмица. Ще бъде представена информация за имунизационния обхват в област Смолян през последните три години.

***
Смолян.
От 17:30 часа в Държавен архив - Смолян ще се състои представяне на книгите на Петър Маринов - "Пиеси и драматизации" и "Среднородопски народни песни", посветено на 120 години от рождението на неуморния родопски изследовател.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Къща музей "Гео Милев" ще бъде представена книгата "Търся своя сън" на испанския поет Педро Салинас.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора" ще бъде представена постановката "Френският квартал" от Тенеси Уилямс.

***
Търговище.
От 17.30 ч. в Славейковото училище ще бъде открита гостуващата изложба на Регионален етнографски музей - Пловдив "Песента на дървото".

***
Шумен.
От 10:00 часа в Регионална библиотека "Стоян Чилингиров" Министерството на земеделието организира срещи с производители на плодове и зеленчуци.