Представителните военни духови оркестри с празнична програма за Деня на храбростта и празника на БА
Секция: КУЛТУРА
29 Април 2023 19:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Представителните военни духови оркестри с празнична програма за Деня на храбростта и празника на БА

/КРОСС/ С музикален парад на военните духови оркестри ще започнат празничните прояви по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Музикалният парад ще се състои на 3 май 2023 г. от 18.00 ч. в градината пред Националния дворец на културата. 174 музиканти от Гвардейския представителен духов оркестър, представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, военно формирование 34 750-Карлово и Съвместното командване на специалните операции, фестивалният оркестър от състава на Националния военен университет „Васил Левски" и военно формирование 24 150 - Стара Загора ще участват в музикалния парад с произведения от български автори. В концертната програма ще участват и танцьори от Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев"- гр. Плевен. Военните оркестри ще представят индивидуални шоу програми.

По традиция в навечерието на празника на Българската армия, на 5 май от 18.00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата ще се състои тържествен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и военните духови оркестри. Входът е свободен.

Разнообразната програма на концерта включва изпълнения на квартет „Армейска песен", фолклорен квартет „Ладена", танцова формация „Алгара", Таня Дупаринова, Ива и Велислава Костадинови, Вили Станева, Веселин Вачев, Съни, Гергана Николаева, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Роси Кирилова, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, а също така и на военните духови оркестри. Водещ на спектакъла е Галя Димитрова.

Концертът ще завърши с празнична илюминация в 21.00 ч., произведена от Борисовата градина.

Представителните военни духови оркестри ще участват и във водосвета и военния парад на 6 май на площад „Александър Батенберг" в столицата.

Уважаеми колеги,

Ще имате възможност да интервюирате участници в музикалния парад на 3 май 2023 г. от 17.30 ч. до 17.50 ч. в градината пред НДК в София.