Весела Лечева: Виждам БСП с ново ръководство и с нови идеи
Секция: ПОЛИТИКА
01 Май 2023 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Весела Лечева: Виждам БСП с ново ръководство и с нови идеи

/КРОСС/  Виждам нашата партия с ново ръководство, с нови идеи, с нов начин на комуникация между членовете си и симпатизантите, с всички, които са работили и са били част от БСП. Това каза служебният министър на спорта Весела Лечева в предаването „Защо, господин министър?“ по бТВ.

Поредното слабо представяне на БСП на изборите и петото място са резултат от грешките са в ръководството, смята тя. „Чувам ръководството да обвинява всички, но не и себе си“, отбеляза Лечева.

Парите за спорт в предложения от служебния кабинет бюджет са сходни с тези от предходния, заяви спортният министър. „Поради ред ограничения, които имаме във връзка с приетите вече решения от предишните Народни събрания. Ние имахме огромно желание във връзка със спортната инфраструктура, защото това е най-тежкия и сериозен проблем пред българския спорт. За нас като министерство тази спортна инфраструктура е и социална. Спортната инфраструктура е много изостанала”, коментира тя.

Тя коментира и изказването на президента Румен Радев в началото на месеца, според който Витоша се превръща в „музей на затворени и ръждясали съоръжения“.

„Вече повече от 20 години е в това състояние Витоша. Само за последната година в Европа са изградиха повече от 100 зимни съоръжения, а на Балканите те са 10. Като че ли само ние не можахме да намерим изход от създалата се ситуация. Не може една Македония и Словения да намерят решения, а ние в България да не можем да открием възможност да бъдат модернизирани и изградени нови спортни съоръжения“, каза Лечева.

Тя обяви, че експертна група разработва законови предложения, които целят да се ограничи безразборното строителство и да се даде път и възможност да се строят само спортни съоръжения. В тази експертна група участват Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на туризма и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя има за цел да изготви работещи предложения за решаване на дългогодишни проблеми, свързани със зимните спортове и туризма.

„Витоша не е само спорт, а и здравето на нацията ни. Нашите деца до обяд могат да ходят на училище, а следобед да са на Витоша и да имат различни спортни дейности. Не е нормално на една държава в ЕС да намери решение”, заяви спортният министър.

Според нея предложеният бюджет на служебния кабинет е направен на базата на законодателни решения на депутатите от предишните парламенти.