Жълт код за валежи в пет области утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Май 2023 19:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за валежи в пет области утре

/КРОСС/ През нощта от югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. На места в югозападните райони ще завали дъжд. Утре ще преобладава облачно време, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, в Югозападна България ще са интензивни и значителни по количество. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, максималните - между 17° и 22°. В София минималната ще е около 7°, максималната - около 17°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, по най-високите части - от сняг, на места в масивите от Западна България ще са интензивни, значителни по количества и с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд главно в южните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с максимални температури: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Източник: НИМХ