Психолог: Родителите трябва да знаят, че най-важното нещо, което трябва да осигурят на децата, е комуникация и отношение
Секция: Коментари
07 Май 2023 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Психолог: Родителите трябва да знаят, че най-важното нещо, което трябва да осигурят на децата, е комуникация и отношение

/КРОСС/ СЗО алармираха многократно, че тепърва ще се виждат негативните ефекти на това, което се случи по време на пандемията - самоизолацията. Това каза психологът Тодор Тодоров в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

По думите му самоизолацията е често срещано явление. „Само преди три години ние бяхме тотално изолирани, не по свое желание. Стояхме седмици и месеци затворени по домовете си, без да се събираме с други хора", коментира той.

Какви психологически процеси настъпват при човек, когато се затвори ще покаже експериментът с ултрамаратонеца Красимир Георгиев, който се самоизолира за 15 дни в стъклен контейнер пред НДК. „Ние направихме психологични беседи и изследвания на Краси, преди да влезе. Направихме и в средата на престоя. Ще има и в края, за да видим каква е динамиката и какви са евентуалните промени", обясни той.

Днешните родители трябва да знаят, че най-важното нещо, което трябва да осигурят на децата, е комуникация и отношение, а не материални придобивки.