Alfa Romeo удвои продажбите
Секция: Автомобили
09 Май 2023 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Alfa Romeo удвои продажбите

/КРОСС/ Alfa Romeo продължава да набира скорост след успешната 2022 г. и постигна рекордни пазарни резултати през първото тримесечие на 2023 г. В Европа италианската марка е продала над двойно повече автомобили в Европа и отбелязва ръст от 136%, съобщи "Труд бг".

Най-много са се увеличили покупките в Португалия и Австрия, където продажбите се увеличават съответно четирикратно и трикратно. На стратегически пазари като Италия, Франция, Германия и Холандия продажбите на Alfa Romeo са се удвоили, а в България също има значителен ръст в унисон с тенденцията в цяла Европа. На глобално ниво пазарните резултати на италианския производител са много успешни, като ръстът на продадените автомобили е 64% в сравнение с първото тримесечие на 2022 г.

От Alfa Romeo прогнозират, че оставащите месеци от 2023 г. ще бъдат добри, но и предизвикателни. Марката разчита на изцяло обновената гама, в която се включиха преминалите през файслифт модели Giulia и Stelvio. Много успешен се очертава и третият модел в портфолиото Tonale, който беше въведен на пазара през миналата година и вече се предлага с пълна гама задвижвания - на дизел, на бензин тип Mild-Hybrid и на бензин тип Plug-in Hybrid. В зависимост от версията мощността на Tonale варира от 130 до 280 к.с. Вариантът Plug-in Hybrid вариантът предлага задвижване на четирите колела и пробег до 80 км в изцяло електрически режим.

„Представянето на марката през първото тримесечие на тази година потвърждава отличната работа на екипа - коментира Жан-Филип Импарато, главен изпълнителен директор на Alfa Romeo. - Това е резултат от дисциплината, с която прилагаме нашата стратегия с два абсолютни приоритета: безкомпромисно качество и стабилно развитие."