Ангел Джоргов, Столична община: Кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски ще бъде преасфалтирано
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Май 2023 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангел Джоргов, Столична община: Кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски ще бъде преасфалтирано

/КРОСС/ От утре (10 май) започва преасфалтиране на кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски в София. Строителните дейности ще се извършат на два етапа без цялостно затваряне на движението и ще продължат две-три седмици. През цялото време на ремонтните дейности ще бъде осигурена за движение през кръстовището по една лента в посока, това съобщи зам.- кметът на Столичната община Ангел Джоргов.

Строителните дейности ще започнат от западната половина на кръстовището и движението ще се осъществява в източната половина. Очакваме движението да бъде натоварено и призоваваме транзитно преминаващите през района на кръстовището да изберат алтернативен маршрут, каза още Ангел Джоргов. Трамвайните релси ще се запазят, за да се използват при необходимост. Бул. „Васил Левски" вече е ремонтиран и след преасфалтиране на кръстовището ще бъде обновен изцяло, припомни още Ангел Джоргов.

От утре започва да се изгражда и северният тротоар на бул. „Цар Освободител" между сградата на БАН на ул. „15- ти ноември" и ул. „Раковски", като едната лента за движение ще бъде стеснена. В посока Люлин ще има една лента за движение. Предвидено е да бъдат изградени нови тръбни мрежи, осветление и настилки с гранит. Продължават строителните дейности в карето между ул. „Московска" и бул.„Цар Освободител" и между бул."Васил Левски" и ул. „Раковски", съобщава Столична община.

на 10 май започва и ремонт на ул. „Народно хоро". Първият етап включва участъка от ул. „Иван Радоев" до ул. „Буземска". Ще се изградят нова канализация, водопроводи, тръбни мрежи и осветление и пътна настилка. В рамките на десетина дни ще започне и изграждането на ул. „Народен герой" в район „Овча купел".

Продължават строителните дейности по ул. „Кукуш", Чепинско шосе, Ломско шосе, трамвайното трасе на 5-та, пробивът на бул. „Филип Кутев" покрай Зоологическата градина.

По текущия ремонт се работи ежедневно на 25 локации в столицата.