Нов луксозен SUV от Корея
Секция: Автомобили
10 Май 2023 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов луксозен SUV от Корея

/КРОСС/ Няколко седмици след автомобилното изложение в Ню Йорк луксозната корейска марка Genesis представи концептуалния модел GV80 Coupe Concept в Европа. На Стария континент той бе показан за първи път на дизайнерско събитие в Мюнхен, съобщи "Труд бг".

Боядисаният в ярък магмено червен цвят автомобил представлява SUV купе, което е базирано на серийния SUV модел GV80 и се отличава с по-спортен и елегантен дизайн. Отпред двата модела много си приличат, като остъкляването е идентично до C-колоната. Оттам назад покривът се снижава плавно и завършва със спойлер. За агресивната визия допринасят големите черни 23-инчови джанти, а интериорът е футуристичен и предлага 2+2 места с индивидуални седалки на втория ред. Нов дизайнерски похват е използването на две светлинни ивици отпред и отзад. Това вероятно ще бъде отличителният светлинен подпис за всички нови модели.

С представянето на концептуалния модел на европейска земя марката Genesis афишира бъдещото му серийно производство. Корейският производител от групата на Hyundai прави нов опит да навлезе и да се наложи на европейския пазар като алтернатива и конкурент на германските премиум марки. Концептът GV80 Coupe ще срещне силната конкуренция на Mercedes GLE Coupe, BMW X6 и Audi Q8.

В Азия и Северна Америка марката Genesis вече има солидно присъствие, като се откроява с ефектен дизайн и мощни двигатели. Стриктните екологични регулации в Европа едва ли ще допуснат предлагането на бензинови мотори с повече от 4 цилиндъра на Стария континент. Това вероятно ще лиши потребителите от динамичния 3,5-литров шестцилиндров двигател на Genesis за бъдещото серийно SUV купе. Могат да се очакват задвижвания с 4 цилиндъра на бензин, икономичен шестцилиндров дизел и електрифицирани хибриди.