По-малко валежи утре, но остава хладно за сезона
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Май 2023 19:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По-малко валежи утре, но остава хладно за сезона

/КРОСС/ През следващото денонощие в Западна България ще се задържи предимно облачно и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд; в следобедните часове ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. В източната половина от страната през нощта ще преобладава ясно, а през деня - слънчево време. Ще духа слаб вятър от югоизток, в Югоизточна България - от североизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 6°, а максималните между 14° и 19°, в София - около 14°.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на височина над 2000 метра - от сняг. След обяд валежите ще отслабват и спират. Ще духа до умерен вятър от югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, по северното крайбрежие от югоизток, а по южното - от североизток. Максималните температури ще са 14°-15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.


Източник: НИМХ