Кандидатстване в НГДЕК: Върху какво да наблегнат кандидат-гимназистите
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Май 2023 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кандидатстване в НГДЕК: Върху какво да наблегнат кандидат-гимназистите

/КРОСС/  Критериите за кандидатстване в НГДЕК или т.нар. Класическата гимназия са винаги високи. Там търсят място деца, които наистина имат желание да се занимават с хуманитарно знание. Това каза в БНТ "Денят започва" директорът на НГДЕК Мариела Папазова в Деня на патрона на училището "Св. Константин-Кирил Философ".

Ние съхраняваме това, което ни е завещано от нашите учители, при нас традициите са много важни, това ни крепи, допълни Мариела Папазова.

За да влезеш в Класическата гимназия обаче не е въпрос на талант и не са задължителни частните уроци. Те са по-скоро успокоение за родителите и децата, каза Папазова. Тя смята, че когато учениците си учат и се стараят, биха могли да се справят и без частни уроци. Тя признава обаче, че изпитът не е лесен - той е по подобие на олимпиадите. В гимназията имат изпит и след 4. клас.

Нашите ученици се познават по това, че са свободно мислещи млади хора. Очакваме всеки, който има любов към словото и обич към род и родина, да заповяда в Класическата гимназия, каза още Мариела Папазова.