Йордан Терзийски, ПП: Единственият възможен вариант за правителство е с втория мандат
Секция: Анализи
14 Май 2023 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йордан Терзийски, ПП: Единственият възможен вариант за правителство е с втория мандат

/КРОСС/ Имаме решение, че няма как да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. В контекста на номинацията на Мария Габриел за премиер ще обсъдим в националните ни органи тази кандидатура. Моето лично очакване е решението да бъде препотвърдено. Това каза Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната" в предаването „Говори сега" по БНТ.

Това ще се случи на заседание на националния съвет във вторник.

По думите му при последните разговори с ГЕРБ-СДС са предприели различен подход с цел провеждане на дебати по политики с Мария Габриел. За да се прави правителство, трябва да се говори по политики, заяви Терзийски.

Той оцени Мария Габриел като „много позитивно лице" на ГЕРБ. Партньорство с партията обаче е възможно след прочистване на партията, обновяване и катарзис. „Не знаем обаче кой ще управлява - дали тя или тези, които отговаряха вместо нея. Когато Бойко Борисов влезе в залата, те всички се изправиха на крака. Мислим ли, че тези хора наистина могат да взимат решения без разрешението на Вожда?", попита Терзийски.

Според него в момента ГЕРБ върви по определен сценарий и за прокуратурата, и за връчването на мандатите, което е рисково за страната.

„Правителство не трябва да се прави със запълване на кутийки и с разпределяне на порции. То трябва да се прави по политики", заяви Йордан Терзийски.

Към момента според него единственият възможен вариант за правителство е с втория мандат.