МВР установи за ден 31 водачи, шофирали след употреба на алкохол и 11- под въздействие на наркотици
Секция: Автомобили
14 Май 2023 19:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР установи за ден 31 водачи, шофирали след употреба на алкохол и 11- под въздействие на наркотици

/КРОСС/ През изминалото денонощие са установени общо 31 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 18 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, а един е отказал тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 водачи, двама са отказали да бъдат тествани.

Общо 8296 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 866 водачи и пътници. Съставени са 2121 фиша и 466 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Един човек е загинал, а 25 души са ранени в катастрофи през изминалото денонощие в страната, съобщиха от МВР на сайта на министерството. Тежките пътнотранспортни произшествия са 18. В София са регистрирани 15 леки катастрофи и три тежки. Загинали няма, един човек е ранен.

От началото на май жертвите на пътя са 23 души, а 301 са пострадали. Тежките катастрофи от началото на месеца са 237.