Електрическата Honda e-Ny1 със свободен пробег от до 412 километра
Секция: Автомобили
15 Май 2023 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електрическата Honda e-Ny1 със свободен пробег от до 412 километра

/КРОСС/ Едната от трите нови за европейския пазар коли, които Honda анонсира само преди няколко дни, е изцяло електрическото SUV предложение e-Ny1.

За новата си и втора 100% електрическа кола в Европа, от Honda казват, че ще предложи емблематичните за марката динамика, отзивчиво пътно поведение и ниво на лукс.

"e-Ny1 е логичната следваща стъпка в нашето електрифицирано пътуване в Европа", коментира Том Гарднер, старши вицепрезидент на Honda Motor Europe. "Нашата философия за разработка съчетава интелигентна и ориентирана към водача технология с красив дизайн и удоволствие по време на управлението".

Honda e-Ny1 е разработена на новата платформа за електромобили на марката- e:N Architecture F, като е изпълнена с батериен блок с капацитет от 68.8 kWh. Според анонса на компанията, това ще бъде достатъчно за изминаването на до 412 километра, а при наличие на подходяща бърза зарядна инфраструктура, батерията ще може да бъде презаредена от 10 до 80% за 45 минути.

Honda e-Ny1 е оборудвана на електромотор с мощност от 205 конски сили и въртящ момент от 310 Нм, който задвижва предните колела, а по отношение на интериора обещанието е за голям простор, голям 15.1-инчов централен екран на инфо-развлекателната и мултимедийна система, достъпни и удобни за употреба бутони, система за безжично зареждане на мобилен телефон и други.