Два турски тира са се ударили челно на входа на Видин
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2023 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Два турски тира са се ударили челно на входа на Видин

/КРОСС/ Два турски камиона са катастрофирали след полунощ на главен път Е-79, на входа на Видин, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР-Видин. Сигналът е подаден на тел. 112 в 1:35 часа на 15 май. Турски товарен автомобил „Фиат“, управляван от 55-годишен водач, при движение с несъобразена скорост в посока Видин, напуска дясната пътна лета и се удря челно в насрещно движещ се турски влекач „Волво“, с прикачено хладилно полуремарке, управляван от 41-годишен водач, в близост до комплекс „Фанти Г“. 

Двамата шофьори са настанени за лечение във видинската болница. Възрастният водач е с множество травми и опасност за живота, по-младият е без опасност за живота. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство, уточняват от полицията.

Общо 131 пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на област Видин от началото на годината, показва справка на БТА в официалния бюлетин на  Областната дирекция на ОДМВР-Видин. От тях тежките катастрофи са 22, с четири жертви и 27 ранени. От общия брой катастрофи 28 са предизвикани от водачи под 25-годишна възраст, осем от тях са с пострадали. За сравнение за същия период на миналата 2022-ра година са регистрирани 149 катастрофи - с 35 ранени, но без загинали. Катастрофите, предизвикани от шофьори под 25 години, са били 29.