Академията за мода се включи в благотворителна инициатива за абитуриенти
Секция: Шоубизнес
15 Май 2023 19:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Академията за мода се включи в благотворителна инициатива за абитуриенти

/КРОСС/ Академията за мода отново се включи в благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта" на президента Румен Радев. Бални рокли и абитуриентски костюми получиха младежи и девойки от социални услуги от резидентен тип и специализирани училища за деца с нарушено зрение и слух.

В партньорство с Академията за мода кампанията подкрепиха дизайнерите Радостина Долапчиева, Галя Долапчиева, Ирен Велковски и Поля Кинова.

Проф. Любомир Стойков - председател на Академията за мода, сподели: „Българската модна индустрия е с отзивчиво и щедро сърце. И този път едни от най-успешните дизайнери и брандове откликнаха на нашия призив и подкрепиха благородната президентска инициатива. Децата, лишени от родителски грижи заслужават също толкова, колкото и останалите техни връстници да бъдат красиви, стилни и елегантни в абитуриентската си вечер. Академията за мода и занапред ще изпълнява своята социално-отговорна мисия, насочена най-вече към младото поколение".

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще бъдaт домакини на традиционния абитуриентски бал на млади хора в неравностойно положение, отгледани в институции.

Тържеството, в което ще се включат популярни актьори, певци и музиканти, ще се състои на 29 май в Дом №2 на Резиденция „Бояна".

Зрелостниците от випуск 2023 ще имат своята вълнуваща и паметна бална вечер, благодарение на даренията в рамките на президентската инициатива „Подкрепи една мечта".