Медведев: Западните страни сега заспиват и се събуждат с мисли за Русия
Секция: Русия
16 Май 2023 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев: Западните страни сега заспиват и се събуждат с мисли за Русия

/КРОСС/ Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев не се съгласи с думите на френския президент Еманюел Макрон за геополитическата загуба на Москва, отбелязвайки, че сега всички западни страни си лягат и се събуждат с мисълта за Русия.

„Геополитическа загуба? През 2022 г. НАТО мързеливо ни изгони, когато ставаше дума за гаранции за сигурност. Като, оставете ни на мира, не зависи от вас. А сега всички страни членки на НАТО си лягат вечер и се събуждат сутрин мислейки за Русия. Нещо повече, някои от най-страхливите и страдащи от фантомни болки, като временно окупираната Полша и нашите балтийски провинции, силно се опетниха", написа Медведев в своя Twitter.

Както отбеляза Медведев, ако Русия остане без нещо, то е без примитивната политика на НАТО, която се основава на желанието на алианса да играе изключителна роля в 21 век. Макрон, смята той, не е спечелил от преговорите с украинския лидер Володимир Зеленски.

„Президентът на републиката очевидно пострада от общуването с киевски наркоман", каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

И като цяло, добави Медведев, не Европа, която сега обслужва интересите на Съединените щати, е в ущърб на собствената си икономика и собствените си жители, да говорим за "васална зависимост".