Адв. Людмил Рангелов: С какво трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2023 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Адв. Людмил Рангелов: С какво трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си

/КРОСС/ „Изненада ме листчето на Борислав Сарафов, който чете какви сгради и автомобили ползвал господин Гешев. Той реши, че като го удари, някакъв дивидент и той ще получи”. Това заяви адвокат Людмил Рангелов по NOVA NEWS по повод вчерашните пресконференции на главния прокурор Иван Гешев, на зам.-главния прокурор и началник на НСлС Борислав Сарафов и неговия заместник в Следствието Ясен Тодоров.

Според адвокат Димитър Марковски вече има яснота как политическата власт се е оплела със съдебната. „Това подчертава позицията, включително и на Адвокатския съвет, която показва необходимостта от съдебна реформа. Това са процеси, които текат с години, но сега се осветляват особено добре. Политиката не бива да закача съдебната власт и нейните ръководни органи, за да бъдат употребявани за определени политически цели”, допълни Марковски. 

Относно поисканата охрана от Борислав Сарафов адвокат Марковски обясни, че "изпадаме в хипотеза, че фигурата на главния прокурор е ръководител на престъпна група", което пък нанася непоправими щети на прокуратурата.

Според адвокат Рангелов трябва да има промяна на лицата в това ръководство.

„Никой не обсъжда въпроса с какво и как трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си в чужда приятелска държава с протекция на приятелска прокуратура. Това е безобразие, на което никой не обръща внимание”, допълни той.