Представителният отбор по аеробика и мажоретни спортове на УНСС с шампионска титла от международен студентски турнир в Белград
Секция: СПОРТ
17 Май 2023 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Представителният отбор по аеробика и мажоретни спортове на УНСС с шампионска титла от международен студентски турнир в Белград

/КРОСС/1 място на международния студентски турнир Belgrad Sport Tournament 2023, спечелиха златните ни момичета от мажоретния отбор на УНСС. В престижния международен турнир взеха участие силните отбори от Гърция, Хърватия, Германия, Ливан, Холандия и Сърбия.

В Белград състезателките ни: Райна Радева, Лидия Нанова, Ивайла Вълева, Андрея Маринова, Мария Тодорова, Мария Ананиева, Тетяна Харчук, Десиана Борисова и Михаела Петрова представиха достойно УНСС и България, като спечелиха титлата след перфектно изпълнение на композицията от състезателната програма и оставиха след себе си отборите на Гърция и Сърбия.

„Нашите момичета са прекрасни, освен че са много красиви и изключително талантливи, те са и отлични студентки, които по безспорен начин защитиха честта на университета ни на международния подиум. Те вложиха много хъс и мотивация при подготовката си за турнира и се справиха отлично.", сподели треньорът на отбора ст. преп. д-р Милена Игнатова.

Изключително доволен от постигнатите резултати на отбора е и доц. д-р Иван Стоилов, ръководител катедра „Физическо възпитание и спорт". „Те се представят достойно, не само в България, но и на международната спортна сцена." Той припомни, че мажоретният отбор открива и закрива всяко събитие на катедрата и винаги са сериозни и отговорни и заслужено са постигнали този успех.