Hyundai Kona е модернизиран
Секция: Автомобили
18 Май 2023 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Hyundai Kona е модернизиран

/КРОСС/ Kona е бестселърът на корейския автомобилен производител Hyundai. Сега кросовърът SUV идва на пазара в цялостно обновена версия. Освен това компактният модел ще бъде оборудван малко по-щедро. Нововъведенията включват два 12,3-инчови панорамни дисплея, дигиталния ключ за превозно средство (Digital Key 2 Touch) и Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) с нова софтуерна платформа, включваща ново оформление за кокпита и навигацията.

Новата Kona може също да обработва актуализации по въздуха (OTA). По този начин не само ще получава актуализации на софтуера и навигацията, но може също така да актуализира контролния блок, без клиентът да ходи до сервиза.

Новата Kona е увеличила дължината си със 145 милиметра до 4,35 метра. Благодарение на междуосието, което е увеличено с 60 милиметра до 2,66 метра, автомобилът сега предлага едно от най-добрите вътрешни пространства в своя клас - 77 милиметра повече място за краката и единадесет милиметра повече място за главата отзад от преди.

Клиентите вече имат избор между два бензинови варианта и пълен хибрид (HEV). Бензиновите двигатели се предлагат с предно и задвижване на четирите колела, както и с механична шестстепенна скоростна кутия и версия със сдвоен съединител и седем предавки (7DCT). Хибридният вариант е с шест предавки (6DCT).

Налични са четири линии оборудване - Select, Trend, Prime и N Line. Дори Select е доста богато оборудван при начална цена от 26 900 евро - 16-инчови алуминиеви джанти, навигационна система с 12,25-инчов сензорен екран, DAB + радио с шест високоговорителя, интеграция на смартфон чрез "Apple CarPlay" и "Android Auto".

Ценовият диапазон достига до 44 250 евро - за моделите Prime и N Line има озвучителна система "Bose", стъклен люк (700 евро) и покритие на покрива в черно (600 евро) като общи екстри. Разликата е в опаковките. При Kona Prime седалките могат да бъдат усъвършенствани с пакет за 1500 евро с кожена тапицерия, функция за отпускане на седалките на водача и предния пътник, вентилация за предните седалки, отопление за задните седалки и функция за памет за регулиране на седалката на водача. Клиентите на N Line получават това и пакет за помощ заедно в пакета Ultimate за 2200 евро - с две разлики: кожената тапицерия е комбинирана с алкантара и има дигитален автомобилен ключ, който водачите на Prime вече имат като стандарт.