Лили Иванова издава книга със записки от личния си дневник
Секция: Шоубизнес
18 Май 2023 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лили Иванова издава книга със записки от личния си дневник

/КРОСС/ Примата на българската естрада Лили Иванова издава книга със записки от личния си дневник. Тя се казва „Лили Иванова. Моят личен дневник“ и ще бъде представена на 19 май в Народния театър „Иван Вазов“, където голямата певица ще изнесе бутиков концерт.

„Могат да ми простят физическата сила и младостта, която изглежда непреходна, но не могат да ми простят силата на духа, защото моят дух ги смазва. А това е мотото на живота ми“, споделя тя в своята книга.

В изданието са събрани и част от интервютата на певицата от последното десетилетие. Показани са и всичките ѝ награди, сред които двата приза „Златен Орфей“, десетки държавни и международни музикални отличия, както и връчените ѝ пагони на полковник от Българската армия.

„Лили Иванова. Моят личен дневник“ разкрива още отношението на изпълнителката към модата. Публикувани са близо 270 снимки, като за първи път са показани архивни фотографии на нейните родители, на сестра ѝ и на нейните племенници.

Ето някои от публикуваните мисли на Лили Иванова в книгата:

- „Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я имаш, или я нямаш.“

- „Не се страхувам от живота, който ме очаква – любов и омраза. Винаги съм казвала: Не забравям! Не прощавам! И не отмъщавам! Нямам това право – това е правото на Господ Бог – той решава!“

- „Битката с мен е предварително загубена, ако някой си послужи с лъжи.“

- „Животът се обезсмисля, когато престанеш да си полезен за другите. Това се отнася и за политиците.“

- „Ние сме в упадък, не в криза. Живеем в режим на тревога.“

- „Мярката на живота е не как сме живели, а какво сме оставили след себе си.“

- „Аз живея с бъдещето, с всичко, което е напред!“

- „Градушката от измислици се разбива в моето презрение“

- „Младостта е качество, което се придобива с възрастта!“

- „Когато ме питат как се справям с толкова обич и омраза, аз им отговарям: "Живея само с обичта."

- „Аз съм огън и вода.“

- „България е моята родина, която не може да се замени с нищо.“

Книгата съдържа мисли на Лили Иванова за Бог, България и публиката, които естрадната прима е записвала през последните 15 години.

„Дневникът на Лили Иванова - това е вътрешният ѝ свят, където тя не допуска никого. Върху белите листове, изписани с красив почерк, сякаш е нарисувана душата ѝ. И когато ги разгръщаш, виждаш една силна и одухотворена личност, която знае какво иска, измислила е как да го постигне  и е наясно с цената, която ще плати за това. Приятелство и предателство, любов и омраза, истина и лъжа, грешка и прошка, политика и история, свобода и окови, минало и бъдеще, сцена и публика – това са дневниците на Лили Иванова. Те са равносметка на един емоционален, взривяващ и достоен живот, чиято спирала се движи винаги нагоре. С една мисия – Лили живее, за да пее“, коментира Валерия Велева, която е редактор на книгата.