Финален епизод от битката за титлата между Лудогорец и ЦСКА - София
Секция: СПОРТ
20 Май 2023 08:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Финален епизод от битката за титлата между Лудогорец и ЦСКА - София

/КРОСС/ Лудогорец приема ЦСКА - София в двубой от втория плейофен кръг в efbet Лига. Мачът на стадион "Хювефарма Арена" е от 20:15 часа и ще бъде ръководен от Георги Кабаков.

Двата отбора, които продължават битката за титлата помежду си, се изправят един срещу друг за трети път през сезона. До момента "орлите" записаха две победи над своя основен конкурент и при нова такава почти сигурно ще си гарантират трофея. Разликата между разградчани и столичани е само една точка, което означава, че при успех на гостите от София "червените" отново ще излязат на върха в класирането и ще държат всичко в свои ръце до края на първенството.

За последен път през настоящата кампания сили ще премерят най-резултатното нападение и най-добрата защита в елита. Домакините са реализирали 73 гола в изиграните си 31 мача дотук, докато ЦСКА - София е допуснал само 14 попадения в своята врата. Ще бъде интересно коя тенденция ще се запази след днешния сблъсък.

Тимовете на Ивайло Петев и Саша Илич влизат в срещата в отлично настроение и в серия от няколко поредни победи. Лудогорец се намира в страхотна форма и все още няма загуба, откакто Петев се завърна в Разград в средата на март месец. Оттогава насам "орлите" имат 9 последователни шампионатни успеха и се класираха на финал за Купата на България, където ще се изправят срещу ЦСКА 1948.

За ЦСКА - София гостуването на "Хювефарма Арена" ще е последното излизане от София, тъй като след това предстоят две домакинства и двубой с Левски на Националния стадион. Последното поражение на "червените" дойде именно от Лудогорец, след което отборът записа три поредни победи, с които остава максимално близо до лидера в таблицата.

За разградчани под въпрос за мача е Кайо Видал, но добрата новина за наставника на тима е, че в тази зона след изтърпяно наказание се завръща Кирил Десподов.

Саша Илич има по-сериозни кадрови проблеми и няма да може да разчита на контузените Браян Морено, Жеферсон и Брадли де Нойер, както и на наказания Енес Махмутович. В игра за "червените" обаче отново ще видим капитанът Юрген Матей, който пропусна последните два двубоя заради натрупани жълти картони.

Първият сблъсък между тези съперници в Разград завърши с успех за Лудогорец с 2:1, а този на "Армията" с минимална победа за "орлите". ЦСКА - София е силно мотивиран да надделее над своя съперник днес и да погледне по-смело към златните медали.