Теменужка Петкова: Ще приемем експерти от ДПС и от ИТН в експертно правителство
Секция: Интервюта
20 Май 2023 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теменужка Петкова: Ще приемем експерти от ДПС и от ИТН в експертно правителство

/КРОСС/ Ще приемем експерти от ДПС и от „Има такъв народ" в експертно правителство. Това каза в предаването „Събуди се" на „Нова телевизия" Теменужка Петкова, депутат от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Тя добави, че номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел продължава разговори за състав на кабинет. Целта е да бъдат намерени най-добрите експерти за всяка една позиция, добави Петкова.

Тя повтори, че в понеделник Габриел ще върне на президента Румен Радев изпълнен мандат.

Ще разчитаме на всички народни представители, които се отнасят с необходимата отговорност към съдбата на България. През следващата една година, колкото е хоризонтът на правителството, което госпожа Габриел ще предложи, трябва да свършим доста работа, така че да изведем страната от кризите, в които се намира, добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ днес, повече от всякога, България има нужда от редовно, стабилно правителство - правителство, съставено от експерти, които да преведат държавата през кризата, в която се намираме в момента.

Трябва да се намерят най-добрите експерти, които със своите знания да бъдат полезни в своята сфера, коментира Теменужка Петкова.

В интервю за бТВ заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отбеляза, че единственото работещо решение в момента е да има кабинет с ясен мандат, който да свърши десет конкретни неща, сред които е и съдебната реформа. Ще стигна още по-далеч - кабинет, чийто министър-председател предварително да си депозира оставката в Народното събрание, ако не свърши нещата до определен срок, коментира Дончев.