Настимир Ананиев: Вече ясно се очертава новата коалиция - ГЕРБ, ДПС и ИТН, които имат 116 депутата
Секция: Анализи
21 Май 2023 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Настимир Ананиев: Вече ясно се очертава новата коалиция - ГЕРБ, ДПС и ИТН, които имат 116 депутата

/КРОСС/ Няма да подкрепим първия мандат и няма да има липсващи депутати. Притесняват ме новите приятели на ГЕРБ - „Възраждане". Това каза депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в предаването „Говори сега" по БНТ.

Според него вече ясно се очертава новата коалиция - ГЕРБ, ДПС и ИТН, които имат 116 депутата. „Въпросът е договорили ли са се нещо, за да станат 121. Това ще го видим във вторник, когато вероятно ще гласуваме този кабинет. Много ми е интересно да му видя състава, различните ресори. Интересно ми е кои са имената. Единствено с втория мандат има най-голям шанс да се състави редовен кабинет", коментира Ананиев.

Относно евентуални промени в състава на кабинета „Денков" той коментира, че единствено акад. Денков може да посочи състава на кабинета, с който ще работи.

Той изрази надежда следващата седмица всички комисии в парламента да имат ръководства.

Скандалите в прокуратурата в последните дни доказват, че знакови дела се държат „на трупчета", шантажират се политици и прокурори.

„Иван Гешев трябваше да си подаде оставката, а не да прави театър с нейното скъсване. Беше разумно да го направи и да се даде път на някой друг, който да върне репутацията на прокуратурата. Да смениш един човек не означава реформа. На нас ни трябва конституционно мнозинство, което да направи наистина реформа, а не да сменим един човек с друг. Системата има гнили ябълки, но те трябва да бъдат махнати по демократичен и законен път", заяви Настимир Ананиев.