Тома Биков: Полагаме всички усилия да излъчим редовен кабинет с първия мандат
Секция: Коментари
21 Май 2023 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тома Биков: Полагаме всички усилия да излъчим редовен кабинет с първия мандат

/КРОСС/ За да има конституционно мнозинство, трябва да има мнозинство, а за да има такова, трябва да има парламент. Да решаваме задачите една по една. Полагаме всички усилия да излъчим редовен кабинет с първия мандат. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в предаването „Говори сега" по БНТ.

Той посочи, че към момента ДПС и „Има такъв народ" са заявили подкрепата си за правителство на Мария Габриел. „Отворени са всички възможности, има още два дни, докато върнем мандата изпълнен", допълни Биков.

Той не изключи варианта да бъде излъчено „правителство на споделената отговорност". „Правителство, което би могло да структурира зад себе си конституционно мнозинство", поясни Биков.

ГЕРБ-СДС ще предложи състав и структура на Министерския съвет, програма за управление.

Идеите за реализиране на втория мандат той определи като „абстрактни".

Конституционно мнозинство не е „Продължаваме промяната" и ГЕРБ, то трябва да включва и, ДПС и „Има такъв народ". Видяхме последните два дни, в които и Христо Иванов заговори за конституционно мнозинство, като ние веднага казахме, че сме готови и за тази стъпка, така че още е отворен този прозорец. Очакваме народните представители в 49-ото Народно събрание или поне тези, които осъзнават сложността и важността на ситуацията, да излъчат правителство с първия мандат, както е редно", заяви Тома Биков.