Георги Кузманов: Обезпокоително ще бъде, ако главният прокурор е записвал телефонните си разговори
Секция: Интервюта
21 Май 2023 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Кузманов: Обезпокоително ще бъде, ако главният прокурор е записвал телефонните си разговори

/КРОСС/ Обезпокоително ще бъде, ако главният прокурор е записвал телефонните си разговори, защото това е пряко нарушение на Конституцията. Не вярвам да е направил записи. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя" по бТВ Георги Кузманов, който е един от шестимата прокурори, поискали предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

По думите на Кузманов искането е свързано с това да се изясни дали Гешев е извършил нарушение относно разследването на взрива от 1 май, определен като опит за атентат срещу него. „Дали има, или няма нарушение, ще реши пленумът", допълни Кузманов.

Прокурорът определи като „съвпадение във времето или случайност" факта, че поисканото от шестима членове на ВСС отстраняване на главния прокурор дойде, след като заявка за това дадоха от ГЕРБ, а после и от ДПС.

Кузманов обяви, че не е участвал лично в протеста в защита на Иван Гешев след взрива от 1 май, но защити колегите си, които са се включили: „Това не беше протест в подкрепа на Гешев, това беше манифест на колегите от страната, които към този момент знаеха, че е било заплашено семейството на г-н Гешев, че той е пътувал с децата си и с жена си. За мен личен проблем е, че той не намери време три дни да излезе и да каже: „Семейството ми не е било в опасност, бях сам в колата".