Слави Трифонов: ИТН няма да подкрепи, нито ще участва в кабинет на ГЕРБ с първи мандат
Секция: ПОЛИТИКА
22 Май 2023 07:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слави Трифонов: ИТН няма да подкрепи, нито ще участва в кабинет на ГЕРБ с първи мандат

/КРОСС/ “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат. Това написа във фейсбук профила си лидерът на ИТН Слави Трифонов. 

"Миналата седмица обещах “Има такъв народ” да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям - експертен кабинет, без партийни лидери. От тогава до днес никой не проведе разговор по същество с “Има такъв народ”. Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо", пише той. 

И допълва: "Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат. Продължавам да смятам, че страната се нуждае от редовно правителство и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни интереси и да надделее интересът на България".